گزارش برنامه قله بریال

  • تاریخ اجرای برنامه : 1399/08/09

به نام خدا

باشگاه كوهنوردي  آسمان البرز

کوه مظهر استقامت ، بردباری و صبر است. کوه به ما درس شجاعت ، صفا و صمیمیت می آموزد. هنگامی که بر دامنه ی هر یک از کوه های این سرزمین و سرزمین های دیگر گام می نهیم نیروی نامرئی که پیوستگی عجیبی با احساس غرور و پیروزی دارد به خود می خواندیم و با هر قدمی که از فرودی بر فرازی می نهیم سرافرازی کوه بیشتر در ما متبلور می شود انگار با کوه یکی می شویم.

تاريخ اجراي برنامه :  09/08/1399

عنوان برنامه  :   قله بریال

نوع فعالیت : کوهنوردی

منطقه اجراي برنامه: اتوبان تهران –  قزوين

ارتفاع قله : 2860

مسافت : 13 KM

مدت اجراي برنامه : 1 روزه

سرپرست برنامه: رمضان محمدی سرشت

سر قدم  و مدیر فنی:  آقای داود دانائی

عقبدار :  آقای مهدی خلج

امداد ونجات :  آقای رضا بیاتی

عکاسان :  آقايان امیر ابراهیمی و رامین کارخانه

زماندار:  خانم معصومه نظری

 ارتباط با پشتیبان :  خانم سیما ترابیان

میاندار : آقای فرهاد قراییش

پشتیبان :  آقای امیر قهرمانی

حفظ محیط زیست :  خانم  فرشته یکه فلاح

گزارش نویس : خانم  مرضیه رحیمی

مدت زمان : 8 ساعت و 30 دقیقه

شركت كنندگان : ( 28 نفر )

بانوان :

سيما ترابي –  سپيده بهنيا –  مريم مجيدي- ليلا تاجيك –  زهرا حقيقت –  حاجيه سلطان مقدم –  ساقي گودرزي- فرشته يكه فلاح –  فريا جابري-  مريم مجيدي-  مژده ركنيان ابراهيم زاده-  معصومه نظري- مرضيه رحيمي

مهربانان :

داود دانايي- رامين كارخانه – رضا بياتي –  سهيل رضايي- سعيد علمي- فرهاد علي نژاد-  نصرت اله قرايي- كياوش امجدي- محمد رضا شعباني –  محمد مهدي هوشنگ –  محمد نعمت اله پور ولي-  محمد جواد روشنايي-  مهدي خلج- امير ابراهيمي ميمند – رمضان محمدي سرشت

معرفي روستا:

چناسک روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان آبیک در استان قزوین است.فاصله این روستا از شهر قزوین حدود ۳۰ کیلومتر می‌باشد و دارای راه ارتباطی فرعی آسفالت در حدود ۱۷ کیلومتر از اتوبان کرج قزوین است. این روستا دارای مناظر زیبای کوهستانی در ارتفاعات خود میباشد. بلندترین کوهستان این روستا معروف به هیدوکان و بلندترین قله آن بریال میباشد. قله بریال خط‌الرأس توقف لشکر روس در زمان لشکرکشی به سمت تهران است. برخی بناهای تاریخی روستا به زمان ایلخانی برمی گردد که سالم ترین این بناها حمام سنتی روستا بنام (دیوحمام) است. طبیعت روستا دشتستانی می‌باشد و اکثر جمعیت روستا مشغول دامداری و باغداری هستند.

موقعیت جغرافیایی

قله ی بریال تقریبا در شمال شرقی استان قزوین و از ارتفاعات طالقان( پائین طالقان) می باشد.در همجواری و جنوب این قله سبزکوه دیگر قله ی معروف این منطقه می باشد. قله ی بریال از شمال به منطقه ی الموت ، از شرق به منطقه ی طالقان ، از جنوب به دشت قزوین و از غرب به استان قزوین منتهی می شود.

اتوبان تهران –  قزوین  حدود 35کیلومتری استان قزوین – جاده حاجی آباد روستای چناسک –درجاده حاجی آباد بعد از روستای انجیلاق دو دوراهی داریم اولین دوراهی سمت چپ روستای زرجه بستان  و دست راست  مسیر چناسک –شکرناب  -نوده-و نهایتا طالقان و دوراهی دوم سمت چپ جاده حاجی آباد به روستاهای سایندر – همدودک – دینه کوه و نهایتا الموت که گویا مسیر قدیمی الموت به قزوین بوده است . در روستای چناسک گرمابه ای وجود دارد که  قدمت آن به دوره قاجاریه می رسد و جزء آثار ثبت شده ملی قرار گرفته شده است.

پوشش گیاهی منطقه : 

منطقه دارای انواع درختان جنگلی مانند: زرشك ،  مهلب ، بلوط، گردو ، چنار ، گون، گل گندمي ، انار وحشی و گیاهان مرتعی می باشد .

 اكوسيستم جانوري منطقه  :  

دارای انواع جانور وحشی مثل گرگ ، شغال ،  روباه ، خرگوش ، سمور ، مار ، عقرب سیاه و انواع پرندگان ( عقاب ، شاهین ، کبک دری و … ) می باشد .

بهترین زمان برای این منطقه :  چهار فصل

آتن دهي :  همراه اول در اكثر مسير تا قله

راه هاي دسترسي به قله بريال:

  • يال جنوب غربي
  • يال شمال شرقي
  • يال جنوبي
  • يال غربي

 

شرح گزارش :

صبح جمعه  نهم آبان ماه 1399 خورشيدي ، همنوردان شركت كننده در برنامه ، مطابق برنامه ريزي سرپرست مقابل باشگاه گرد هم آمدند . اتوبوس راس ساعت 6:10 صبح طبق قرار قبلي از جلو باشگاه به سمت روستاي چناسك حركت كرد . ساعت 07:45 صبح در ميدان روستاي چناسك توقف كرد و بعد از پياده شدن معارفه اي داشتيم و شرح وظايف اعلام شد . سرپرست دو نفر از همنوردان آقايان نصرت اله قرايي و مهدي خلجي( عقبدار)  را مسئول كمك رساني به اعضاي تازه وارد گروه كردند و همنوردان دیگر بخش اعظمی از وسایل دوهمنورد که برای صعود همانند همنوردان دیگر سرعت کافی را نداشتن تقسیم کردند تا آن دو همنورد صعود موفقی داشته باشند و سپس در صفي منظم به سر قدمي آقاي داود دانايي و عقبداري آقاي مهدي خلجي مسير ميدان روستا را به سمت انتهاي روستا با ريتمي آرام كه باعث مزاحمت براي اهالي روستا نشود و هم آمادگي بدني پيش از صعود براي همنوردان باشد. پس از عبور از روستا و طي مسافتي همنوردان مشغول صرف صبحانه شدن و در ساعت 8:20 پيمايش به سمت قله از يال جنوب غربي آغاز شد. هوا بسیار مطبوع و مناظر بدیع و بکر بود. درطول مسير استراحت هايي كوتاه براي نوشيدن  آب و تنقلات در نظر گرفته شده بود در ارتفاع نزديك به  قله قسمت هاي سنگي از جنس سنگ پوميس  قرار داشت كه زيبايي خاصي به مسير داده بود دماي هوا در قله حدود 15 درجه بود

ساعت 12:30 اعضاي تيم در صحت كامل به قله رسيديم ، و دوستان تازه وارد با همت خود و کمک هنموردان و با فاصله 5 دقیقه به دیگر دوستان رسیدند وهمپای همنوردان دیگر قله را صعود کردند ، همگی با شادی به هم تبریک گفتیم و از زيبايي هاي طبيعت لذت برديم  و پس از گرفتن عكس هاي يادگاري و استراحت ي كوتاه قله را براي رسيدن به پاي كار پشت سر سرقدم از يال شمال شرقي  در مسيري زيبا و چشم نواز  عزم فرودكرديم .

در ابتداي مسير فرود كمي چالش بر انگيز بود اما بعد از طي مسافتي كوتاه در محلي زيبا براي صرف ناهار توقف كرديم و بعد از نيم ساعت به مسير فرود خود ادامه داديم در ساعت 17:30 به پاي كار در ميدان روستاي چناسك رسيديم و در ساعت 17:50 سوار اتوبوس شده و به سمت كرج حركت كرديم.در ساعت 19:50 جلو درب باشگاه برنامه با موفقيت به پايان رسيد.

بریدن از زمین ، اوج گرفتن و دیدن این همه زیبایی در کوهستان که گویی غبار زیستن در شهر را از جان خسته می تکاند، بسیار لذت بخش است، در کوه انسان به عظمت هستی و قدرت لایزال پروردگار بیشتر پی می برد.

به اميد صعود هاي زيباي ديگر و تشكر از سرپرست برنامه و ديگر هنموردان براي ثبت اين خاطره زيبا .

اطلاعات مسير :

مسافت پيمايش شده:  13 كيلومتر

بیشینه ارتفاع از سطح آب های آزاد : ۲۸۲۳ متر

کمینه ارتفاع از سطح آب های آزاد : ۱۹۵۷ متر

مدت زمان پيمايش شده : 8:35  ساعت

سرعت ميانگين:  1.3 كيلومتر بر ساعت

جانپناه : ندارد

پيوست گزارش :

ترك مسير با Relive

ترك مسير با View ranger

 

برای مشاهده نقشه راه بر روی لینک زیر کلیک کنید

دانلود پیوست ها

ویدیو

اعضای شرکت کننده