گزارش برنامه قله کلکچال (3350 متر)

  • تاریخ اجرای برنامه : 1399/07/11

به نام پروردگار

گزارش برنامه قله کلکچال – ارتفاع 3350

سرپرست : ابوالفضل علی بابایی

اعضای شرکت کننده )عضو باشگاه(

مرضیه رحیمی ، رضا سمیعی خواه ،کیانوش رضایی ،امیر قهرمانی)عقبدار – گزارش نویس- فنی(

مهمانان :

افسانه اکبرلو ، فاطمه حیدرقلی ، فرشته حقیقت ، فرهاد قرایی)عقبدار( ، مریم فلاحت پیشه (عکاس)، کوروش پوربمانی ، فهیمه فیض پور ، راوک حسن پور ، نرگس کلهری ، محمدحسن پوربمانی ، کمیل صفرپور(ارتباط با پشتیبان) ، سمیه حدادی ، شیرین حقیقی ، علیرضا فریدی

پشتیبان برنامه : جناب آقای محمدرضا محمدی

یکی از جاذبه های کوهنوردی شمال تهران در امتداد قلل منطقه البرز مرکزی ، بدون شک ارتفاعات و خط الراس قله توچال و به طَبَع آن قلل همجوار میباشد. قله کلکچال با ارتفاع تقریبی 3350 متر در منطقه ای که بنام ارتفاعات لزون ها و اسپیلت نیز شناخته میشود ، یکی از مسیرهای زیبا و پرتردد کوهنوردان به شمار میرود. پای کار مرسوم این قله ، پارک زیبای جمشیدیه به ارتفاع تقریبی 1820 متر  – اردوگاه – گردنه کلکچال – قله کلکچال و همچنین مسیر دیگر منطقه دربند-گلابدره است.

وقتی بر فراز قله کلکچال (به معنی یخچال پربرف) قرار میگیرید ، نمایی از شهر تهران در سمت جنوب و جنوب شرق ، نمایی از قلل لزون و خط الراس توچال در شمال ، نمایی از قله دماوند در شمال شرق ، قله توچال و شاه نشین در شمال غرب و قلل دوشاخ و چین کلاغ را در سمت غرب خواهید دید.

درباره پناهگاه کلکچال

ارتفاع این پناهگاه از سطح دریا 2۶00 متر است. این پناهگاه سه مسیر دسترسی دارد: بوستان جمشیدیه، گلابدره و دره وزباد. پناهگاه دارای تأسیسات آب، برق و بخاری است. همچنین این مجموعه دارای چندین ردیف درختکاری بوده و امکاناتی از قبیل استخر، مسجد، بوفه، سرویس بهداشتی و غیره را دارا میباشد. نام دیگر این مجموعه اردوگاه دانش آموزی شهید باهنر است. این پناهگاه در سال 133۹ و توسط سازمان پیشاهنگی ایران ساخته شد. در روی برج سفید آن، نام گروههای پیشآهنگی به چشم میخورد. میتوان از راه پیازچال و گردنه کلکچال، به دیگر پناهگاههای کوهنوردی مانند شیرپلا عزیمت نمود.

– در بیشتر مسیر از جمله خود پناهگاه کلکچال آنتن موبایل برقرار میباشد.

درباره پارک جمشیدیه

بوستان جمشیدیه یا پارک سنگی جمشیدیه از زیباترین و دیدنی ترین بوستانهای تهران است و با مساحتی حدود 10 هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران) واقع شده است، از ویژگیهای این پارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوه ای خاص دارند و وجود کفپوش های سنگی ناهموار که طبیعت بوستانهای جنگلی را تداعی می نماید. پارک جمشیدیه دارای چهار در ورودی است که ارتفاع در ورودی اول از سطح دریا 1820 متر می باشد. همچنین دارای پارکینگ خودرو میباشد.

 

آدرس پارک جمشیدیه (مسیر کلکچال)

1- میدان تجریش، خ شهید باهنر شرق (نیاوران سابق)، بعد از جماران، خیابان فیضیه (به سمت شمال)، پارک جمشیدیه

-2 بزرگراه شهید همت شرق، بزرگراه مدرس شمال، بزرگراه صدر، بلوار کامرانیه به سمت شمال، خ باهنر، خ فیضیه، پارک جمشیدیه

 

تیم آسمان البرز با سرپرستی آقای بابایی ، ساعت 4:15 بامداد روز جمعه یازدهم مهر ماه سال یکهزار و سیصد و نود و نه ، با یک دستگاه اتوبوس به سمت شمال تهران و پارک زیبای جمشیدیه حرکت کردند. پس از سفری آرام و بدون ترافیک و شنیدن صدای ناهنجار بوق ماشین ها ، ساعت 6:20 صبح به پای کار رسیدند.

مسیر پای کار تا قله دارای تابلوهای راهنما میباشد ، ایستگاه اول (2070 متر) دوم (2121 متر) و سوم (2322 متر) دارای بوفه و در ایستگاه سوم این مسیر ، پایگاه امداد و نجات مستقر است. پس از ایستگاه سه به آبخوری پائین تپه نورالشهدا(2569) میرسید و پس از آن به اردوگاه یا همان پناهگاه کلکچال.(2625)

تیم با سرقدمی سرکار خانم حقیقت ، عقبداری آقای قهرمانی حرکت خود را آغاز کردند ، چهار همنورد برنامه ، در ایستگاه سوم به ارتفاع 2322 متر، به دلیل مشکلاتی به صلاحدید سرپرست از تیم جداشدند و مقرر گردید با ریتمی آرام تر با آقای قهرمانی به سمت اردوگاه حرکت کنند. تیم اصلی ساعت 9:15 به اردوگاه کلکچال به ارتفاع 2۶25 رسیدند و با دستور سرپرست محترم برنامه ، صبحانه را در این محل صرف کرده و آماده صعود به قله شدند.

حدود 20 دقیقه پس از استقرار تیم در اردوگاه ، چهار همنورد دیگر نیز به تیم ملحق شدند و مشغول صرف صبحانه شدند.

ساعت 9:50 ، سرپرست اعلام حرکت به سمت قله را دادند که متاسفانه سه نفر از همنوردان از ادامه حرکت منصرف شده و همراه با عقبدار در اردوگاه ماندند.

تیم مجدد با سرقدمی خانم حقیقت و عقبداری جناب آقای قرایی به سمت قله حرکت کردند و با نظمی درخور در ساعت 12:45 بر فراز قله کلکچال قرار گرفته و پس از تبریک و ثبت عکس یادگاری و یاد بنیانگذار باشگاه آسمان البرز (مرحوم بابک دکترزاده) به سمت منطقه پیازچال (ارتفاع از ابتدای دره تا انتهای دره بین 2700 تا 3200 متر متغیر است) حرکت کردند و در آن محل به صرف ناهار پرداختند و ساعت 14:30 ، به سمت پناهگاه حرکت کرده و ساعت 16:15 به اردوگاه رسیدند و پس از کمی استراحت و ثبت چند عکس به سمت پای کار حرکت کرده و حدود ساعت 17:55 به پای کار و اتوبوس رسیدند و قصد دیار خود کردند. پس از گذشتن از ترافیک همیشگی تهران ، بالاخره کلیه نفرات ساعت 19:30 به محل باشگاه آسمان البرز رسیدند و برنامه را به سلامت و هزاران خاطره خوش به اتمام رساندند.

 

سپاس از سرپرست برنامه و تشکر ویژه از تمام همنوردان که نه تنها در زمینه کوهنوردی بسیار حاذق بودند ، بلکه از نظر اخلاقی و مرام همنوردی سنگ تمام گذاشتند.

برای مشاهده نقشه راه بر روی لینک زیر کلیک کنید

دانلود پیوست ها

آلبوم تصاویر

ویدیو

اعضای شرکت کننده